Bedrukt Aluminium

Bij deze unieke techniek wordt inkt in de poriën van het geanodiseerde aluminium geprint en niet op het aluminium. Dit noemt men ook wel Aluminium Onderdruk. Het bedrukte aluminium heeft een eigen productnaam Dural Graphics

Het Proces

Als aluminium geanodiseerd wordt groeit er een oxide-laag op het materiaal. Deze laag is slijtvast en beschermt het aluminium tegen oxidatie. Voordat deze “huid” geseald wordt kunnen er nog prachtige afbeeldingen in geprint worden; de bovenlaag wordt als het ware getatoeëerd. Na het printproces worden de poriën geseald waardoor de inkt opgesloten zit!

Deze techniek is uitermate geschikt voor identificatieplaten en labels met unieke nummeringen of teksten doordat alles digitaal gedrukt wordt.

Standaard gebruiken we ons eigen hoogwaardige plaatmateriaal voor de productie, maar het is ook mogelijk om uw eigen aluminium producten ongeseald aan te leveren zodat deze door ons bedrukt en geseald kunnen worden.

Doordat ons bedrijf is uitgerust met zeer nauwkeurige freesmachines kunnen we het bedrukte aluminium in elke gewenste vorm uitfrezen.

Voordelen

Toepassingen

Scroll naar top