Aluminium labels • Repos Graveer en Freestechniek

Aluminium naambordjes en labels

Welkom bij Repos, jouw specialist in naambordjes, labels, typeplaatjes en meer. Al meer dan 40 jaar combineren we vakmanschap met de nieuwste technieken om labels te maken die perfect passen bij jouw wensen. Een uniek label of naamplaatje nodig of juist een grote oplage, bij Repos krijg je altijd maatwerk van topkwaliteit voor jouw bedrijf.

Op deze pagina laten we je graag zien wat we allemaal in huis hebben! Laat je inspireren door onze mogelijkheden en ontdek hoe we jouw project naar een hoger niveau tillen. Vraag de gratis Repos samples aan, zodat je zelf kunt ervaren waarom Repos de juiste keuze is voor jouw project!

Verken de wereld van unieke aluminium producten:

Materiaal en diktes

Het basismateriaal, hoogwaardig aluminium; AlMg3 Ons basismateriaal is hoogwaardig aluminium, AlMg3 (EN AW5754) H111. Dit type aluminium staat bekend om zijn uitstekende corrosiewerende eigenschappen, ideaal voor toepassingen waar duurzaamheid en bescherming belangrijk zijn. Dankzij het anodiseren wordt het materiaal slijtvast en optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals zeewater. Dit maakt AlMg3 perfect voor gebruik in veeleisende omgevingen waar andere materialen, zoals AlMg1, niet zouden voldoen.

Het verschil met AlMg1
Hoewel AlMg3 een bekend materiaal is in de markt, is het donkerder van kleur dan ALMG1. Dit is witter van kleur en neigt meer naar papier. AlMg1 freest daarentegen weer moeilijker omdat het zachter. Daarom hebben wij gekozen voor AlMg3. Er zit veel verschil in de kwaliteit van het aluminium. Dit heeft met het land van herkomst te maken. Meer weten over het materiaal en de eigenschappen? Neem contact op en informeer.

Een duurzame keuze voor de lange termijn
Hoewel Almg3 wat duurder is dan alternatieven zoals dibond of forex, biedt het wel aanzienlijke voordelen: het is licht, sterk en zeer duurzaam. Bovendien is aluminium volledig recyclebaar, wat bijdraagt aan een duurzame keuze voor de lange termijn.

Diktes aluminium
Bij Repos bieden we AlMg3 in verschillende diktes:

  • 0,5 mm
  • 1,0 mm
  • 1,5 mm
  • 2 mm
  • 3 mm

Je hebt dus altijd de juiste optie voor jouw project. Of je nu op zoek bent naar robuustheid of finesse. Twijfel je wat de beste keuze zal zijn voor jouw project? Informeer en laat ons meedenken.

Dubbelzijdig bedrukken
Bij Repos bieden we ook de mogelijkheid om je labels dubbelzijdig te printen. Dit is ideaal wanneer je beide zijden van je label of paneel wilt benutten voor informatie of design. Of het nu gaat om functionele teksten of visuele elementen, met dubbelzijdig printen benut je jouw label, typeplaatje, naambordje maximaal. Informeer naar de opties.

Vormen, formaten en afwerkingen

Maximaal en minimaal formaat
Bij Repos heb je volop keuze als het gaat om formaten en vormen van aluminium labels. Wij kunnen labels uit één stuk leveren met een maximaal formaat van 1970×970 mm. Je bestelt ze eenvoudig via ons bestelportaal. Het minimale formaat hier is 400 mm². Heb je een nog kleiner formaat nodig? Dat regelen we graag in overleg. Dit omdat dit een aangepaste productiemethode vereist. Informeer naar onze mogelijkheden.

Wat betreft de vorm is er bijna geen grens. Elke vorm is mogelijk, waarbij binnenhoeken een minimale afronding van R1 hebben (een boogje van 1 mm). Laat je op deze pagina inspireren door alle vormen van de labels en plaatjes. Maar het maatwerk houdt hier niet op. We bieden ook extra bewerkingsopties om jouw labels volledig te optimaliseren:

Mogelijkheid tot stiftlassen

Stiftlassen:
Hiermee kunnen we bevestigingspennen of draadeinden op het label aanbrengen, perfect voor eenvoudige montage zonder zichtbare schroeven. Lees meer over de de nabewerking: stiftlassen

Facetranden:
Dit zorgt voor een schuine randafwerking, wat een stijlvolle en professionele uitstraling geeft aan je labels, naamplaten of typeplaatjes.

Verzonken gaten/kamers: Dit zijn uitsparingen die geschikt zijn voor het netjes wegwerken van schroeven of bouten, zodat ze vlak of verzonken liggen in het materiaal en het label strak en egaal blijft. Met deze bewerkingsopties kun je jouw aluminium labels niet alleen functioneel maar ook esthetisch op maat laten maken.

Zelfklevend:
Wil je je product voorzien van een kleeflaag voor eenvoudige bevestiging? Wij kunnen vrijwel alle vlakke producten van zelfklevende tape voorzien. Dankzij lasertechniek is elke vorm mogelijk, ideaal voor nummerlabels, symboolplaatjes en deurbordjes. Je kunt ook alleen de kleeflaag bij ons bestellen, los of op vel, voor je eigen producten. Lees meer over de zelfklevende mogelijkheden.

Met deze bewerkingsopties kun je jouw aluminium labels niet alleen functioneel maar ook esthetisch op maat laten maken.

Laat creativiteit en functionaliteit samenkomen

Wij inspireren je graag met de oneindige mogelijkheden als het gaat om het bedrukken van aluminium.  De creaties van onze klanten gaan veel verder dan een standaard label, typeplaat of naamplaat. Denk bijvoorbeeld aan exclusieve onderzettersets voor Porsche Design, bedrukte aluminium behuizingen voor medische apparatuur, en zelfs een uniek reclameproduct zoals een gaspedaal voor McLaren. Daarnaast hebben we innovatieve frontpanelen ontworpen voor vliegtuigen, brugbedieningen en synthesizers.

Het voordeel ten opzichte van zeefdruk
Onze bedrukkingstechniek biedt een belangrijk voordeel ten opzichte van traditionele methoden zoals zeefdruk. Het is mogelijk om jouw project te voorzien van complexe details zoals serienummers, barcodes en QR-codes, zonder extra stappen of kosten. Waar zeefdruk beperkt is in flexibiliteit, maken wij snel en nauwkeurig unieke, duurzame prints mogelijk op elke gewenste oplage. 

Ben je op zoek naar iets bijzonders voor jouw project? Laat je inspireren door wat wij al hebben gecreëerd en ontdek hoe wij jouw idee kunnen omzetten in een uniek product. Via ons bestelportaal bestel je snel en eenvoudig, met het grote voordeel dat wij razendsnel produceren zonder in te leveren op kwaliteit. Je vindt bij ons maatwerk, snelheid en inspiratie!

Al meer dan 40 jaar

Repos is al 40 jaar dé partner voor hoogwaardige graveer- en freesoplossingen. Wij bieden sinds 2012 bedrukt aluminium van de hoogste kwaliteit. Met ons geavanceerde machinepark en jarenlange expertise zorgen we voor snelle levering en foutloos maatwerk.

Geavanceerd machinepark

Bij Repos zorgen ons geavanceerde machinepark en de nieuwste technieken ervoor dat we jouw project snel, nauwkeurig en flexibel uitvoeren. Zo ben je verzekerd van maatwerk van topkwaliteit, altijd op tijd geleverd en precies zoals je het wilt.

Veelzijdig productieproces

We bieden een veelzijdig productieproces om eenvoudig unieke nummeringen, zoals serienummers en QR-codes, te printen. We leveren maatwerk in elke vorm, inclusief zelfklevende opties en gefreesde gaten of sparingen.

Repos

Bestel eenvoudig online

Via het Repos bestelportaal kun je snel en eenvoudig jouw producten bestellen. Met een overzichtelijke en makkelijk te gebruiken website vind je moeiteloos de juiste opties voor jouw project. Het bestelgemak en de efficiëntie zorgen ervoor dat je in no-time maatwerk van topkwaliteit in huis hebt, met de snelheid en precisie die klanten van ons gewend zijn.

Bestandsopmaak door Repos partners

Bij het bestellen via ons portaal is het belangrijk dat de bestanden worden aangeleverd volgens de opgegeven aanleverspecificaties. Kom je er niet uit? Geen zorgen! Repos werkt samen met lokale partners die je kunnen helpen bij de bestandsopmaak. Informeer gerust naar de mogelijkheden, we staan klaar om je te ondersteunen.

Maak kennis met Repos

Ontvang de gratis samples

Zelf de kwaliteit van onze producten ervaren? Maak kennis met Repos en vraag de gratis samples aan. Wij staan klaar om je te laten zien wat wij in huis hebben!

Op welk adres wil je de gratis sample ontvangen?



Scroll to Top